Automatiseren of elektrisch maken van rolluiken.

Elektrische rolluiken.

Om een rolluik elektrisch te maken of te wel te automatiseren zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Hier onder een paar tips!!

1. Een buismotor past in verschillende assen

Omdat de buismotor een bepaalde diameter heeft, wil niet zeggen dat ‘ie daarom alleen in één bepaalde buis past. Ee adapter set zorgt ervoor dat er een koppeling ontstaat tussen buismotor en de 8 kant-as. Met de motorsteun samen zorgen deze onderdelen ervoor dat de kop van de motor op z’n plaats blijft, ook terwijl de as gaat draaien. Door dus het adpaterset aan te passen, past de motor ook in een andere buis. Hierdoor kan een motor die past in een 8K40 buis met 40 mm diameter ook gebruikt worden in een 8K60. Dit is wel zo gemakkelijk voor de fabrikanten, want zo hoeven ze niet voor elke as een andere motor te maken.Rolluik automateren of elektrisch maken elektrische rolluiken

2. De trekkracht van een buismotor in kg is niet altijd hetzelfde

Op de motoren staat aangegeven hoe sterk de motor is. Die trekkracht wordt uitgedrukt in Nm, oftewel Newton meter. Maar omdat de omtrek van de as ook een rol speelt wil dat niet zeggen dat deze motor in alle gevallen hetzelfde gewicht kan optrekken. De trekkracht in kg wordt berekend door de kracht in Nm te delen door de straal van de as in meter. De uitkomst van deze berekening wordt gedeeld door 9,8 . En zo krijg je de trekkracht in kg.

Wij hebben daar tegenwoordig programmaatjes voor die dat voor ons uitrekenen.

Rolluik automateren of elektrisch maken elektrische rolluiken3. Bediening middels draaiknop of afstandsbediening.

De keuze tussen afstandsbediening of draaiknop is van verschillende zaken afhankelijk.

  1. Is er een stroom punt binnen bij het rolluik in de buurt?
  2. Zijn er belemmerende omstandigheden om met een draaiknop te werken?
  3. Wilt U de rolluiken op een tijdsschakeling laten lopen of via een mobiele app kunnen bedienen?
  4. Wilt U binnen weinig tot geen zichtwerk?
  5. Bent U bereid net iets meer uit tegen voor een geheel geautomatiseerde installatie?

Heeft U 3 of meer van bovenstaande vragen met ja beantwoordt dan is afstandsbediening voor U de oplossing!

4. Montage.

Wij van Sengers Zonwering verzorgen alles! Van het berekenen welke motoren nodig zijn tot het installeren van de motoren als zowel het aansluiten van de motoren. Vervolgens zal de monteur samen met U de bediening mogelijkheden bespreken en uitleggen. Ook de instellingen worden in overleg met U gedaan. Het mooie van ons systeem is dat U ook elektrische apparaten zoals verlichting, tuin verlichting, terras verwarmer en vijverpompen kan besturen en bedienen. Als onze monteurs vertrekken heeft U een geheel geautomatiseerde installatie.

Wat kosten rolluiken ongeveer Sengers Zonwering Heesch, Oss, Berghem, Nistelrode, VinkelWilt U meer informatie neem dan contact met ons op voor een informatief gesprek. Tevens komen wij geheel vrijblijvend bij aan om samen met U te bekijken wat de mogelijkheden voor Uw zonweringen c.q rolluiken zijn. Op al onze producten zit een garantie periode van 5 jaar!!!

HOME